#6 Håll koll på dina relationer med ett CRM

Välkommen till Produktiv Online-podden, för dig som jobbar mycket online redan eller som vill börja göra det mer. Här pratar vi om att skapa roliga rutiner kring att attrahera nya leads, konvertera och sälja, leverera våra tjänster, behålla nöjda kunder och allt runtomkring som handlar om att driva företag.

→ Följ Produktiv Online på YouTube samt lyssna och prenumerera på podden där du vanligtvis lyssnar på poddar, förslagsvis på Itunes eller Spotify.

Transkribering av avsnittet

Vem behöver egentligen ett CRM? Ja, egentligen alla tjänsteföretagare skulle jag säga, alla som hanterar fler än bara några få relationer. CRM. Det står för customer relationship management och det ska vi prata om i dag.

 

Avsnittet i korthet

 • [01:20] Idag ska vi prata om CRM!
 • [03:00] Kontakter med folk på en massa olika ställen…
 • [04:00] Hade byggt eget CRM i ClickUp när jag började titta på alternativ vid årsskiftet.
 • [04:55] GDPR och spara uppgifter i ClickUp
 • [05:14] Hade en Masterclass i medlemskapet idag om att bygga eget CRM i ClickUp bla.
 • [05:31] Jag ville ha ett CRM anpassat för en säljprocess, och började titta på Hubspot.
 • [06:32] Sen gick jag över till Pipedrive.
 • [06:50] GDPR och lagring av data inom EU.
 • [09:06] Hur jag hanterar kontakter och kommunikation som sker lite varstans.
 • [09:48] Hålla koll på aktiviteter med olika personer.
 • [10:27] Säljprocessen.
 • [11:16] E-postsynken.
 • [12:34] Lead booster addon och chatboten.

 

Länkar till tjänster som nämns i detta avsnitt av Produktiv Online-podden

 • ClickUp (Detta är min partnerlänk – registrerar du dig med den får jag en liten ersättning från ClickUp. Du kan testa och använda ClickUp helt gratis gratis men med min länk får du 30% rabatt på Unlimited och 15% rabatt på Business om du gillar programmet och skulle vilja uppgradera till ett betalt konto.)
 • Pipedrive (partnerlänk)

Är du nyfiken på att också börja podda? Jag använder mig av poddplattformen Hello Audio (partnerlänk) för både Produktiv Online-podden och mina privata poddar som ingår i mina betalda program. Den är så himla bra och enkel att använda!