#7 Säkra din info med en backup

Välkommen till Produktiv Online-podden, för dig som jobbar mycket online redan eller som vill börja göra det mer. Här pratar vi om att skapa roliga rutiner kring att attrahera nya leads, konvertera och sälja, leverera våra tjänster, behålla nöjda kunder och allt runtomkring som handlar om att driva företag.

→ Följ Produktiv Online på YouTube samt lyssna och prenumerera på podden där du vanligtvis lyssnar på poddar, förslagsvis på Itunes eller Spotify.

Transkribering av avsnittet

För ett par år sedan så uppdaterade jag mitt operativsystem i min Mac, varpå datorn kraschade. Det var inte så kul. Men helt ärligt så fick jag inte jättepanik. Dels så hade jag backuper, och dels så hade jag inte sparat så mycket lokalt på datorn, utan mycket låg faktiskt i molnet.

Och det här med backuper tänkte jag prata lite mer om idag. Det är jätteviktigt för oss som företagare, som ofta producerar jättemycket material. Men hur är det med det här materialet om någonting händer, om datorn kraschar eller om den här tjänsten som du har massa information i ligger nere? Hur går du vidare då?

Avsnittet i korthet

 • [01:01] Hur jag började bry mig om backuper och hur jag backupade mina foton
 • [02:32] Alternativa lösningar för säkerhetskopiering av datorn
 • [03:02] Varför jag valde Google Workspace redan när jag startade mitt företag
 • [04:42] Google File Stream / Drive för datorn
 • [06:57] Fundera på vad du vill ta backup på i ditt företag!
 • [07:25] Skapa en rutin för att ta backup
 • [08:00] Backupa hemsidan
 • [10:29] Backupa e-postlistan
 • [11:22] Backupa ClickUp
 • [15:39] Backupa ditt content
 • [16:17] Backupa dina sociala medie-konton

 

Länkar till tjänster som nämns i detta avsnitt av Produktiv Online-podden

Är du nyfiken på att också börja podda? Jag använder mig av poddplattformen Hello Audio (partnerlänk) för både Produktiv Online-podden och mina privata poddar som ingår i mina betalda program. Den är så himla bra och enkel att använda!