ClickUp 3.0 – en första titt

Idag på sin årliga virtuella konferens LevelUp, presenterade ClickUp en första titt på den nya versionen av appen som kommer börja rullas ut här i dagarna. Själv har jag fått tillgång till vissa funktioner redan, men väntar spänt på resten och står på väntelistan sedan ett par veckor… Här delar jag med mig av det jag ser fram emot allra mest med 3.0. 

Haris Butt, head of product design, och Zeb Evans, grundare och CEO presenterar nyheterna.

 

Snabbare

Något som ClickUp har haft en del problem med genom åren är hastighet. Ibland har det varit otroligt segt, men nu lovar de dels en upptid (alltså tid som tjänsten är igång utan avbrott) – på imponerande 99,99% och dessutom att uppgiftsvyn kommer bli 80% snabbare. Även andra vyer kommer bli snabbare och vi kommer få uppdateringar i realtid. Sökfunktionen i appen kommer bli tre gånger snabbare och sju gånger mer relevant. Låter ju minst sagt lovande!

Snyggare & ännu mer flexibelt

Gränssnittet har blivit luftigare och snyggare! Dessutom blir det ännu mer anpassningsbart. En redan flexibel app har blivit ännu flexiblare.

Ny hemvy

Alltså. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med den nya startsidan/hemvyn!! Den är så snygg. Så funktionell. 👌

Du kommer kunna anpassa den i princip efter dina behov. Inga fler ”trending tasks” och ”lineup”, utan du lägger till de block (”cards”) som passar dig.

Och kolla bakgrunden! Vi kommer kunna byta bakgrundsbild på appen..! Nej, en sådan grej har kanske inte någon större betydelse för din produktivitet, men det är något jag faktiskt får frågor om då och då.

 

Bättre kalender

Google Calendar-integrationen kommer snart omlanseras, helt ombyggd och pålitligare, mer stabil och med bättre synk. Vi kommer kunna skapa events från ClickUp samt lägga till uppgifter i våra Google Calendar-events, om jag förstod det hela rätt. Det ser jag fram emot… och vet många med mig som också gör det.

Dessutom kommer vi kunna nå vår kalender överallt, genom att klicka på sin personliga verktygsmeny i högra hörnet.

Notiser blir inbox

De gamla notiserna är helt ombyggda till en inbox där det kommer bli lättare att hålla koll på sina åtaganden. Och hör här – snart kommer vi att kunna snooza påminnelser! Åh, så jag längtar efter den funktionen! (Använder Due i mobilen enbart för den funktionen just nu…)

Större flexibilitet och översikt över vyer

Nu kommer alltså ”cards”, som är uppdaterade och vidareutvecklade widgets och en del av ClickUp’s nya ”canvas technology”. Dessa kommer du att kunna använda för att organisera dina projekt på det sätt som passar dig. Jag tror inte att dashboards försvinner, men med dessa block verkar du kunna skapa mini-dashboards lite varstans i ditt workspace.

Dessutom lanseras Overview som en startsida för alla sina projekt, där vi kan bygga upp den vy vi behöver för att få koll på projektet. Smart!

 

Custom field manager

Om du gillar Custom Fields i ClickUp lika mycket som jag, så har du kanske också märkt att det ofta blir lite rörigt att hantera dem. Det är fort gjort att skapa dubbletter och sen är det inte lätt att veta vilken man ska välja. Därför ser jag fram emot den nya Custom Field Managern. Den ser väldigt smart ut!

 

Smartare formulär

Jag gillar verkligen att använda mig av formulär i ClickUp. Använder dem för att samla in uppgifter från kunder, eller frågor till mina Q&A sessions i medlemskapet, exempelvis. Nu kommer conditional logic, det vill säga att du kan styra formuläret till olika avsnitt beroende på svaren. Smart!

 

Dessutom…

Mobilappen kommer uppdateras och bli snabbare, och uppgifter kommer kunna användas för att spara information för annat än to-dos …och vi kommer kunna sortera våra projekt i subfolders (undermappar)! Dessutom har ClickUp hoppat på AI-tåget och vi kommer kunna använda AI för att skriva texter och sammanfatta dokument och kommentarer.

Vill du också få den nya versionen så snart som möjligt, anmäl dig här. Från och med april och till och med juni kommer alla användare att få tillgång till de nya funktionerna och infrastrukturen.

Och har du inte redan ett konto i ClickUp-konto? Med min länk* får du 30% rabatt på Unlimited och 15% rabatt på Business om du skulle vilja uppgradera till ett betalt konto. (affiliatelänk)

Varukorg