Om Maria

Genom åren har jag mött många entreprenörer med en väldigt stark frihetskänsla och stora visioner för sina företag. Ofta är det dessa "popcornhjärnor" som ibland har lite för många idéer och alldeles för få timmar på sitt dygn som också har svårt att hitta bra rutiner i sitt företag...

Jag är en av de där popcornhjärnorna själv men har lärt mig att struktur skapar frihet, så därför brinner jag för att ge andra företagare hållbara rutiner och smarta verktyg för ett framgångsrikt företagarliv.

Min zone of genius är att skapa processer och roliga rutiner kring administration och bokföring, lära ut program och effektivisera genom automatiseringar. Detta gör jag via kurser och medlemskap online samt genom att hjälpa företagare hands on som Virtuell Assistent eller coach och mentor.

Bakgrund

Jag startade mitt första företag 2009, en enskild näringsverksamhet, där jag frilansade som webbredaktör och fotograf. Dock insåg jag efter ett tag att jag var mer intresserad av själva företagandet i sig än av journalistik och foto.

Efter min första föräldraledighet 2011 fick mitt intresse för entreprenörskap mig att omskola mig till redovisningskonsult. Jag startade mitt nuvarande bolag 2015, var underkonsult ett par år och startade sedan egen redovisningsbyrå 2017.

Egentligen var det inte bokföringen i sig som lockade utan redan från starten av min redovisningsbyrå 2017 var jag inne och nosade på möjligheten att jobba online med kurser och coachning. Jag visste från början att jag ville skapa en ny och annorlunda tjänst kring företagande. I september 2019 startade jag medlemskapet Digital Entreprenör, för att ge svenska entreprenörer verktyg för ett friare, mer framgångsrikt och digitalt företagarliv. Jag hade helt enkelt en vision om en “annorlunda” redovisningsbyrå. Då var den papperslösa redovisningen fortfarande lite av en utopi – men jag såg andra möjligheter…

I slutet av 2020 insåg jag att jag ändå drev en väldigt traditionell redovisningsbyrå med alldeles för mycket stress. Så jag sade upp (nästan alla) mina redovisningskunder för att ännu mer kunna fokusera på affärsutveckling och entreprenörskap online.

Har haft 80+ kunder genom åren och under en period var vi fem personer i mitt team. Vi jobbade helt på distans både med kunder och i teamet. Hade kunder i hela Sverige och i flera olika länder och mitt team var också utspritt i olika delar av Sverige och världen. Nu är jag soloprenör igen, jobbar i princip bara hemifrån men jag älskar att jobba platsoberoende!

Vi ses!

maria sign3
Varukorg