Resurser

Ska du driva ett onlineföretag behöver du en infrastruktur som stödjer din verksamhet. Här tipsar jag om de tjänster jag använder i mitt företag. Vissa länkar är affiliatelänkar (utmärkta med en *), vilket innebär att när du klickar och köper via dem får jag ersättning från företaget jag hänvisar till. Observera att jag endast rekommenderar produkter och tjänster som jag använder och verkligen gillar och det kostar dig givetvis inget extra att köpa via mig.

App-List-View-Transparent-Background

ClickUp *

Världens bästa projektplaneringsapp som slår både Asana och Trello med hästlängder. Älskar flexibiliteten och möjligheten att automatisera sitt arbetsflöde både internt med sitt team och extern med kunder. Finns en gratisplan men med min länk får du 30% rabatt på Unlimited och 15% rabatt på Business om du skulle vilja uppgradera till ett betalt konto.

mailerlite

MailerLite *

Efter att ha använt ActiveCampaign, ConvertKit, Mailchimp, Kartra med flera tjänster har jag till slut valt MailerLite. Här får man otroligt mycket för pengarna och tjänsten är väldigt enkel, bra och intuitiv! Dessutom har de sina servrar inom EU, vilket förenklar en hel del.

Använder du min länk får du €18 i rabatt om du sedan väljer att uppgradera till ett betalt konto.

helloaudio

Hello Audio *

Jag älskar poddar, just för att det är ett så enkelt sätt för mig att konsumera content. Därför blev jag lite eld och lågor när jag fick nys om Hello Audio - en tjänst som gör det möjligt för mig att erbjuda en privat podcastfeed till mina kunder, kursdeltagare och medlemmar.

toggl3 (1)

Toggl

Oavsett om du debiterar per timme eller ej är det smart att hålla koll på vad du gör på dagarna. Jag gillar Toggl väldigt mycket för att man får en tidslinje över sina dagar, vilket är bra för att se att man inte har luckor i sina registreringar.

oderland

Oderland *

Som onlineföretagare behöver du ett webbhotell att husera din hemsida hos. Oderland är mitt val. Prisvärda, snabba och bra support - samt svenska servrar!

SmarterQueue *

Sociala medier är tungroddat för mig, men det underlättar med ett bra verktyg för att planera och schemalägga sina inlägg. Jag har testat ett gäng olika sådana och återkommer ständigt till SmarterQueue. Med min länk får du dubbelt så lång gratis provperiod.

missive

Missive *

När jag började bygga team i min redovisningsbyrå uppstod behovet att kunna dela på mejlen med teamet. Efter att ha provat ett gäng olika lösningar, fastnade vi för Missive. En väldigt bra mejlklient som gör det enkelt att delegera mejl. Idag använder jag det tillsammans med mina VA-kunder som har behov av att få hjälp med mejlen från mig.

tcdash (1)

ThriveCart *

Tjänsten jag använder för att ta betalt via kort (kopplas till Stripe och funkar utmärkt att koppla på Klarna!). Här samlas alla betalningar oavsett om jag någon gång skulle välja att byta plattform för mina kurser och min medlemsportal... 🤓 Grymt bra inbyggda integrationer med exempelvis Mailerlite samt med ett gäng tredjepartstjänster via Zapier.

Lifetime deal = du betalar bara en gång och sedan tillkommer inga fler avgifter.

marketingmagic

Marketing Magic *

Ett AI-verktyg som hjälper till att skapa content. Det finns fler än 58 olika små appar inuti tjänsten, som kan skapa innehåll till säljsidor, blogginlägg, välkomstsekvenser, promomejl, med mera. Man lägger in sin egen företagsprofil och sina tjänster och sen får man content anpassat till sitt företag. Bygger på betalda OpenAI och "matar" därför inte ChatGPT med ditt innehåll. Funkar på svenska.

Castmagic-new-logo

CastMagic *

Ytterligare ett AI-verktyg, detta är specifikt inriktad på att skapa "repurposed content" från dina poddavsnitt. Exempelvis shownotes och inlägg till sociala medier. Funkar på svenska.

eekonomi_lineup (1)

Visma eEkonomi

I många år var Fortnox mitt förstahandsval när det kom till bokföringsprogram. På senare år, när jag börjat arbeta mer med företagare som bokför själva, har dock Visma eEkonomi seglat upp som ny favorit. Jag älskar flödet i Visma eEkonomi och bokför numera också själv där. 

appsumo

AppSumo *

Vem gillar inte en lifetime deal? Här på AppSumo har jag köpt en hel del bra appar. Harmonizely exempelvis. Klickar du på min länk får du $10 att handla för. 

team-jomalo1

Zoom

Mitt val av app för videomöten och webinars. Pålitlig tjänst som funkar på alla enheter. Bonus att det går att fjärrstyra någon annans dator vid behov.

dubsado

Dubsado *

Som tjänsteföretagare behöver vi ofta någon typ av CRM (står för Customer Relationship Management). Själv har jag under åren försökt bygga själv och det går att skapa ett enkelt CRM i ClickUp om man vill. Men sedan en tid tillbaka kör jag själv Dubsado och är jättenöjd.

heartbeat

Heartbeat *

Jag har numera hela mitt community och mina kurser och events i Heartbeat. Det är verkligen en allt-i-ett-plattform. Grymt om man vill bort från Facebook och plus för att det finns en egen app!

Astra *

Den här hemsidan är byggd i WordPress med ett tema som heter Astra. Med Astra Pro så finns det massor med layoutalternativ som en avancerad header och footer builder, sticky header, megameny med mera. Med Astra Essential Bundle ingår även Ultimate Addons for Beaver Builder eller Ultimate Addons for Elementor samt färdiga hemsidesdesigner att bygga vidare på. Rekommenderas varmt!

zen

New Zenler *

Plattform för kurser och medlemskap online som täcker in de flesta behov för onlineföretagare idag. Jag har använt tjänsten under en period för min medlemsportal, men använder för tillfället Wishlist Member med WordPress för min kurs och mitt medlemskap. Rekommemderar dock fortfarande New Zenler till dig som vill ha en helhetslösning, de har många bra funktioner i pipelinen med potential att bli ett fantastiskt bra system. Ett alternativ till exempelvis Kajabi eller Kartra. Just nu tycker jag att det lämpar sig bäst till dig som säljer till svenska kunder och som fakturerar belopp under 4000 kr inkl moms, då deras hantering av moms och kvitton inte är riktigt färdigutvecklad. 

slack (1)

Slack

Lider du också av en överfull inbox? Mitt bästa tips är att skippa mejlen och istället kommunicera via chatt med ditt team och dina kunder. 

automation-inspiration-recurring-tasks (1)

Zapier

Kopplar ihop alla dina appar och skapar smarta automationer. Jag använder exempelvis för att automatiskt skicka in kvitton och fakturor som kommer via mejl direkt till bokföringen.

Varukorg